Kaupasta mukaan tarttui Arlan maustettu raparperi-mansikka rahka ja siitä kehittelin tämmöisen piirakan:
Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl kauraleseitä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Pehmitä rasvaa hiukan mikrossa ja sekoita joukkoon sokeri sekä muna. Sekoita leseet, jauhot ja leivinjauhe
keskenään. Yhdistä seokset. Taikina on aika löysää, joten käytä apuna reilusti jauhoja, kun painelet taikinan voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte:
200 g raparperi-mansikka rahkaa
2 rkl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1-2 raparperinvartta
Sekoita rahka,sokerit ja muna keskenään. Kaada täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle pienityt raparperit. Paista piirakka 200 asteessa noin 1/2 tuntia.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti