Tausta

Tausta

torstai 6. elokuuta 2015

Kirsikkakakku

Tänä kesänä saimme ensinmäistä kertaa kirsikkapuusta kunnon sadon, josta innostuneena halusin leipoa jotain mihin tulisi kirsikoita. Koska en nopealla etsimisellä löytänyt valmiita ohjeita joihin olisi kotoa löytynyt kaikkia tarvittavia aineita, päädyin taas kerran soveltamaan itse.
Ja maistettu on, hyvää oli!


Kirsikkakakku

100 g rasvaa sulatettuna
2 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 dl pilkottuja kirsikoita

Koristeluun

2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
100 g tummaa suklaata
kirsikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vaahtoon sulatettu, jäähtynyt rasva, yhdistetyt kuivat aineet sekä kahteen osaan leikatut kirsikat joista kivet on poistettu. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa 20 min. Anna jäähtyä.

Vaahdota kerma ja mausta sokerilla. Ota suklaasta pari riviä erilleen, sulata ja anna jäähtyä. Rouhi loppu suklaa karkeaksi rouheeksi ja lisää kermavaahdon joukkoon. Levitä vaahto kakun päälle, asettele kokonaiset kirsikat vaahdon päälle ja valuta vielä sulaa suklaata koko komeuden päälle raidoiksi.

2 kommenttia :

  1. Liebster awardia pukkaa, tsekkaa tarkemmat tiedot täältä: http://ihanitetehty.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos haasteesta! Vastailen kysymyksiin kun ehdin.

    VastaaPoista