Tausta

Tausta

torstai 4. syyskuuta 2014

Kauracookiet

Tänään leivoin kauracookieita joiden ohjetta muutin hieman, koska kaapissa ei ollut kaikkia
tarvittavia aineita. Alkuperäisessä ohjeessa oli tummaa suklaata ja hasselpähkinöitä, jotka
korvasin valkosuklaalla ja mantelilastuilla. Ne olivatkin hyvä makupari.



Kauracookiet

100 g valkosuklaata
50 g mantelilastuja
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
100 g leivontamargariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna


Leikkaa veitsellä suklaa karkeaksi rouheeksi. Sekoita kuivat aineet, suklaa ja mantelilastut keskenään.
Vaahdota pehmeä rasva ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa viipaleiksi.
Paista 175 asteessa 10-12 minuuttia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti