Tausta

Tausta

keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Mansikka-mascarponetorttu

Tässäpä olisi ohje suunnittelemaani kesäiseen herkkuun, joka olikin niin herkkua että katosi hetkessä parempiin suihin. Hyvä niin.




Mansikka-mascarponetorttu

Pohja
4 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Täyte
2 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
250 g mascarponea
2 dl mansikkasosetta
0,5 dl sokeria

Koristeluun
kermavaahtoa
mansikoita
sitruunamelissan lehtiä


Valmista ensin täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita mascarpone, soseutetut mansikat ja sokeri hyvin keskenään. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen pehmenneet liivatteet. Kaada ohuena nauhana mascarpone-mansikkaseoksen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen. Laita jääkaappiin hyytymään.

Valmista torttupohja. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe ja lisää seos muna-sokerivaahtoon. Jaa taikina kahteen kulhoon ja sekoita toiseen taikinanpuolikkaaseen kaakaojauhe.
Laita kumpainenkin taikina omaan pursotinpussiin ja pursota leivinpaperin päälle uunipellille vinoraitoja vuorotellen tummalla ja vaalealla taikinalla. Paista uunin keskitasolla noin 8 min.
Kumoa sokeroidun leivinpaperin päälle jäähtymään.


Levitä täyte jäähtyneen torttupohjan päälle ja kieputa rullalle. Laita jääkaappiin asettumaan ainakin kahdeksi tunniksi. Koristele ennen tarjoillua kermavaahtopursotuksella, tuoreilla mansikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.




Ei kommentteja :

Lähetä kommentti