Tausta

Tausta

perjantai 26. helmikuuta 2016

Kinuski- suolapähkinäpiiras

Pidätkö kinuskista? Pidätkö suolapähkinöistä? Entä pidätkö makean ja suolaisen yhdistelmästä?
Jos vastasit kyllä, niin tässä olisi makoisa piirasohje, johon idean sain leivottuani banoffeen.


Pohja: 200 g digestive-keksejä murustettuna
              75 g leivontamargariinia sulatettuna

Kinuski: 2 dl kuohukermaa
               1,5 dl fariinisokeria

Pinnalle: noin 1 dl suolapähkinöitä murskattuna


Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini. Painele seos halkaisijaltaan 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja vähän myös reunoille.

Laita kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia välillä sekoitellen. Anna kinuskin hieman jäähtyä ja kaada se sitten piiraspohjalle. Ripottele pinnalle suolapähkinämurska. Laita piiras hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.



Ei kommentteja :

Lähetä kommentti