Tausta

Tausta

torstai 8. lokakuuta 2015

Viinirypälemehua mehumaijalla

Tänä syksynä meillä ihan jännitettiin että kerkiääkö viinirypäleet kypsyä ennen pakkasia. Ja kyllä vaan juuri ja juuri ehtivät. Tänään niitä sitten keittelin mehuksi mehumaijalla. Elikkä ensin poistin rypäleistä muutamia huonokuntoisia, sitten huuhtelin ne lävikössä ja laitoin sokerin kera mehumaijaan. Maijaan mahtui 2 kg rypäleitä ja sokeria laitoin 8 dl. Puolituntia keittelin ja sitten laskin mehun kannuun ja kaadoin takaisin maijaan. Näin sokeri tasaantuu. Sen jälkee  mehu oli valmista pullotettavaksi hyvin pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin. Sitten vain nauttimaan. Nyt on kaikki tämän syksyn mehut keitelty ja maijan saa pakata odottamaan ensi syksyä. Mukava määrä mehuja kertyikin, makuina viinimarja, aronia, puolukka sekä viinirypäle.


Ei kommentteja :

Lähetä kommentti