Tausta

Tausta

maanantai 21. heinäkuuta 2014

Raparperi-mansikka rahkapiirakka

Kaupasta mukaan tarttui Arlan maustettu raparperi-mansikka rahka ja siitä kehittelin tämmöisen piirakan:

Pohja:

100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 muna
1 dl kauraleseitä
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

 Pehmitä rasvaa hiukan mikrossa ja sekoita joukkoon sokeri sekä muna. Sekoita leseet, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä seokset. Taikina on aika löysää, joten käytä apuna reilusti jauhoja, kun painelet taikinan voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:

200 g raparperi-mansikka rahkaa
2 rkl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
1-2 raparperinvartta

 Sekoita rahka,sokerit ja muna keskenään. Kaada täyte piiraspohjalle ja ripottele päälle pienityt raparperit. Paista piirakka 200 asteessa noin 1/2 tuntia.

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti