Tausta

Tausta

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Yllättävä kakku

Tänään meillä nautittiin hyytelökakkua, jota olen leiponut moniin meidän juhliinkin.
Kakkua on kehuttu kovasti ja aina se yllättää vieraat, kun kerron kakun sisältävän
piimää. Kaikki kun eivät piimästä pidä alkuunkaan, mutta kakussa ovat sitä
syöneet tietämättään.


Piimähyytelökakku


Pohja: 200 g Digestive-keksejä
            75 g voita

Täyte: 1 1/2 dl sokeria
           2 tl vaniljasokeria
           4 dl piimää
           2 dl vispikermaa
           3 rkl sitruunamehua
           6 liivatelehteä

Päälle: 1 tölkki säilykepersikoita sokeriliemessä
           3 liivatelehteä
           2 rkl vettä
     
Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele muruseos irtopohjavuokaan.
Pane täytettä varten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita sokerit piimän
joukkoon.Vaahdota kerma ja yhdistä piimäseokseen. Purista ylimääräinen vesi liivate-
lehdistä ja sulata ne lähes kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita vähän jäähtynyt liivate-
seos piimä-kermaseokseen ja kaada vuokaan. Anna hyytyä kylmässä muutaman tun-
nin ajan.
Laita päällisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta persikat. Kuumenna
vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita liivateseos persikkasoseen joukkoon ja
levitä seos kakun päälle. Anna hyytyä vielä pari tuntia jääkaapissa.
 

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti